Dan odprtih vrat v skupnosti Cenacolo

23. junij 2009

Biti povezan na način kot ga občutimo vedno znova ob srečanjih s fanti in dekleti iz skupnosti Cenacolo, je edinstven in neprecenljivi dar. Občutiti je bilo veliko darežljivosti, naklonjenosti in dobre volje.



Zaupanje in trud za skupno dobro je bila rdeča nit pogovorov ob začetku petega dneva odprtih vrat v Škocjanu. Tokrat je sv. mašo daroval novomeški škof Monsignor Glavan, kar je poleg prihoda staršev iz Hrvaške, fantov iz Vrbovca in Novi Grada ter navzočnosti Don Ivana Filipoviča dalo srečanju poseben žar.

 

 

Foto: Skupnost Cenacolo

 

 

Iz besed Monsignor Glavana je bilo razbrati močno podporo Skupnosti in njene pomembnosti za ljudi in kraj. Fantje iz tamkajšnje bratovščine so pripravili prigrizek in pravljično uredili okolico, skupina ex fantov in deklet iz skupnosti pa je pripravila kviz in poskrbela za malo tekmovalnega naboja. Tisto najbolj pomembno je, da je vsak prejel nekaj vzpodbude in volje za nov začetek oziroma dobro nadaljevanje. S svojim zgledom o tem pričujejo tako fantje v skupnosti, kot tudi starši in ex (bivši člani skupnosti), ki so se odločili hoditi po poteh, na katere jih je Skupnost usmerila. Druženje smo zaključili z molitvijo rožnega venca kot je Skupnosti edino.

Cenacolo - ex

<<< nazaj