Uvajanje v meditacijo

29. november 2007

Od petka 23. do nedelje 25. novembra je na Remšniku potekal duhovni vikend - uvajanje v meditacijo, ki ga je pripravila skupina Samuel.

 

 

več na: www.rkc.si/samuel

 

 

Kakšne občutke so imeli mladi in kaj so koristnega prejeli za svoje življenje?



- Sem mirna. V tem času, ki je zame precej naporen (študijske obveznosti), sem lahko ta vikend vse »odklopila« in si vzela čas za oblikovanje načina molitve ob Sv.Pismu. Zelo v redu mi je bilo, da smo vstopali v molitev po korakih. Kljub temu, da mi način molitve ni tuj, sem dobila  marsikateri nov pogled.

 

 

Foto: Samuel

 

 

- Zelo pozitivno: Postopna molitev ob SP odlomku; umirjenost programa; pogovori med nami, osebno delo (življenjski trak); molitev čutov; skupno branje Ps; podeljevanje izkušenj, smeh, spontanost; zelo lušten kraj (Remšnik)  – prijazni ljudje, odprtost med nami.

 

- Sem miren, razmišljajoč,  ter obogaten ob določenih izkušnjah, ki sem jih bil deležen.

 

- Zelo pozitivna izkušnja kontemplacije; podano mi je bilo precej novega; dobil sem določene navdihe…

 

- Zelo dobra mi je bila vaja v kontemplaciji ob Sp odlomku Slepi Bartimaj (Mr 10).

 

 

Foto: Samuel

 

 

- Odhajam z občutkom, da moram še veliko narediti na poti duhovnega življenja. Poglobila se je želja, da bi se podarila služenju in pomagala lajšati bolečine drugim. Našla sem spravo s svojo preteklostjo, ki me je vse do sedaj preganjala; pomirjena sem s sabo in z Bogom. Pogled v mojo otroštvo, preteklost, je miren, neboleč.
Hvala ti, Gospod – spregovoril si mi na čudovit način! 

 

Odmeva zbrala s. Irena Grandošek

 

 

<<< nazaj