RITEM DUHA 2006

23. oktober 2006

Festival RITEM DUHA, se je letos zgodil 21. oktobra v Mariboru v nabito polni dvorani Univerzitetnega športnega centra Leona Štuklja. Društvo Salezijanski mladinski center Maribor ga je v sodelovanju z radiem Ognjišče, namreč izpeljalo že petič zapovrstjo.



Tudi tokrat je strokovna žirija, ki so jo letos sestavljali: Nuša Derenda, Patrik Greblo, Ivan Hudnik, Peter Pučnik, Judita Karba in Timotej Černigoj izbrala najboljšo popevko sodobne krščanske glasbe. Laskav naslov si je nadela: skupina Tvoj glas, ki je nastopila s skladbo: »Si kdaj?« Drugo mesto je po mnenju strokovne žirije pripadlo: skupini Kantus in skladbi »Oče«; tretje pa skladbi »Preproste besede«, ki jo je izvedla Ingrid Müller. Tudi občinstvo v dvorani in poslušalci ob radijskih sprejemnikih so lahko oddali svoj glas in izbrali svojega favorita. Nagrado občinstva je tako zaslužila Bojana Ivančič s pesmijo »Odmev besed«. Tudi najboljše besedilo je bilo izbrano. Nagrada pripada skupni Kantus in njihovi skladbi »Oče«, ki so jo spisali Katarina in Marko Nzobandora ter Grega Sulejmanovič. Nagrado za najboljšega debitanta pa je letos prejela skupina Krik s skladbo »Če hočem ali ne«.

 

 

 

 

Tudi letos je RITEM DUHA potekal pod častnim pokroviteljstvom mariborskega nadškofa in metropolita dr. Franca Krambergerja. Med številnim gosti, pa je bil tudi mariborski pomožni škof dr. Peter Štumpf, mariborski župan Boris Sovič, salezijanski inšpektor dr. Alojzij Slavko Snoj in številni drugi. Maribor je ponovno doživel nepozaben in odmeven dogodek ob katerem se ni veselila le množica mladih in mladih po srcu, ki so bili zbrani v dvorani, temveč celotna Slovenija. Brez alkohola v nabito polni dvorani s pozitivnim vzdušjem se je končal jubilejni peti festival sodobne krščanske glasbe. Vendar oči in ideje so zazrte naprej. Organizatorja zagotavljata še boljši, še odmevnejši RITEM DUHA 2007, ki vabi že danes.

Več info na www.ritemduha.net in na elektronskem naslovu: andrej.knez@smc-mb.net ali na telefonski številki 041/503-462.

 

a.k.

<<< nazaj