Nočno romanje mladih na Kurešček

1. september 2008

Salezijanska mladinska pastorala je, v sodelovanju z Društvom SKAM, ob začetku novega šolskega in veroučnega leta, v noči z 29. na 30. avgust, organizirala tradicionalno nočno romanje mladih na Kurešček. Odvijalo se je pod geslom »Prejeli boste moč, ko bo Sveti Duh prišel nad vas, in boste moje priče!« (Apd 1,8)



V uvodnem delu je mlade, ki smo se zbrali v telovadnici Gimnazije Želimlje, najprej nagovoril Gregor Kunej. Poudaril je, kako pomembno je, da tisti, ki delamo z mladimi, skupaj z njimi odkrivamo nove poti, da bosta naše delo in življenje še boljša. Izrazil je željo, da bi mladi zares čutili, da smo priče Jezusove ljubezni vsak dan, tudi takrat, ko smo najbolj na tleh, saj smo priče prav s tem, kar smo.

 

 

Foto: Grega Valič



Nato je mlade romarje pozdravil koprski pomožni škof, Jurij Bizjak. V nagovoru se je oprl na besede sv. Pavla »…pozabljam, kar je za menoj, in se iztegujem proti temu, kar je pred menoj.« Flp 3,13

 

 


Foto: Grega Valič

 

 

V srce nam je položil, da naj ne dovolimo, da bi nas breme preteklosti obtežilo in naj vedno preganjamo žalost in strah. Pred nami je namreč toliko lepega in dobrega, da se moramo v veselju stegovati v prihodnost!
Poleg g. Kuneja in g. Bizjaka sta bila med mladimi navzoča tudi salezijanski inšpektor, Alojzij Slavko Snoj, in inšpektorica sester HMP, Mojca Šimenc.

 

 


Foto: Grega Valič

 

V drugem delu programa so sledila pričevanja treh mladih. Kot prvi je spregovoril Primož Korošec, mladi salezijanec, ki je na zabaven način pričal o svoji odločitvi za redovniški poklic. Za njim nam je enomesečno izkušnjo misijonarstva na Madagaskarju predstavila Lavra Hanov. Kot zadnja pa je svoje doživetje letošnjega dneva mladih z nami delila Marta Jagodic.

 

 

Foto: Grega Valič

 


Sledila je daljša molitev, ki jo je pripravila študentska skupina z letošnjega drugega uskovniškega tedna in nas je čudovito uglasila in pripravila za romanje.

 

 

Foto: Grega Valič


V soju drobnih lučk in bakel smo nato krenili proti Kraljici Miru na Kurešček. Tam je okoli 1. ure zjutraj sv. mašo daroval Klemen Svetelj.

 

 

Foto: Grega Valič

 

V nagovoru med pridigo je poudaril, kako pomembno je, koga vzamemo s seboj na pot, da nismo sami, ampak potujemo v skupini, da smo skupnost. Kristjani imamo, tako kot v tej noči tudi simbolično, na svoji poti vedno Luč, ki nas vodi do cilja.
MKn

 


 Foto: Grega Valič

 

 

<<< nazaj