Uskovniški tedni

22. avgust 2007

Na planini Uskovnica, nedaleč od pobočij očanca med slovenskimi gorami, Triglava, so tudi letos potekali Uskovniški tedni. Letošnji so že 22. po vrsti. Namenjeni so mladim, zlasti tistim, ki se posvečajo animiranju in vodenju raznih skupin v župnijah ali kakih drugih krščanskih občestvih.



Po kakih sedemdeset ali več se jih je zbralo na vsakem od treh tednov. V dopoldanskem delu so prisluhnili raznim predavanjem, letos na temo “Življenje je dar”. Svojo besedo so tokrat pri mladih zastavili: mag. Jože Andolšek z avstrijske Koroške, dr. Jurij Bizjak, koprski pomožni škof, pa dr. Karel Gržan, dr. Sanja Rozman, dr. Peter Štumpf, mariborski pomožni škof, ter mag. Miran Sajovic.

 

 

Foto: Arhiv SMP

 

 

V popoldanskem času je v zastavljenem urniku čas bil namenjen delu po skupinah, kjer morejo odmevati določeni poudarki iz predavanj, hkrati pa je bila to priložnost za izmenjavo mnenj, pogledov in razmišljanj. Vsak dan je dopolnjen s pestrim duhovnim programom. Enourno osebno delo v tihoti, v uskovniški “puščavi”, je dobra priprava tudi na sveto mašo, pri kateri mladi zavzeto sodelujejo in jo sooblikujejo. Večeri so bili namenjeni sprostitvi, ko se posamezne skupine kosajo med seboj, katera bo bolj zabavala in nasmejala prebivalce uskovniške bajte.

 

 

Foto: Arhiv SMP

 

 

En dan v tednu je bil namenjen tudi kratkemu ogledu Zlatorogovega kraljestva. Letos je planinska pot udeležence Uskovniških tednov vodila na Viševnik, od koder je čudovit razgled po triglavskem pogorju.
Marjan Lamovšek

 

 

za več slik klikni GALERIJA


 

Foto: Arhiv SMP

 

 

<<< nazaj