Fešta na Fužinah 2008

19. maj 2008

V soboto, 17. maja, je Skala – Mladinska ulična vzgoja organizirala že tradicionalno »Fešto na Fužinah«. Ta športno-družabno-kulturna prireditev, pri pripravi katere so sodelovale tudi druge organizacije, ki delujejo na območju ljubljanskega naselja Fužine, je letos potekala že šesto leto zapored in je bila zaznamovana s temo »Medkulturni dialog«.



Kljub številnim oblakom na nebu in občasnim dežnim kapljicam se organizatorji nismo vdali in smo Fešto izpeljali do konca. Zadovoljni smo bili tako z udeležbo kot tudi s samo izvedbo. Že od jutranjih ur je potekal športni turnir, največje pozornosti prebivalcev Fužin pa so bile deležne nogometne tekme moških v kategoriji od 18 do 35 let. Na koncu je slavila domača ekipa »Danfoss«.

 

 


 

 

Tako dopoldne kot popoldne so potekale številne delavnice, ki so se jih udeležili predvsem otroci. Spoznavali so različne glasbe sveta, se ob Veliki medkulturni igri učili o značilnostih različnih narodov, plesali, prepevali, izdelovali lutke in se učili cirkuških spretnosti.

 

 

 

 


Pester je bil tudi kulturni program. Kar nekaj točk je pripravila in izvedla šola za nastopanje Bast, zapela so dekleta iz skupine 2Qt, ki deluje v okviru Skale, prav na poseben način pa so pečat dnevu dali otroci in mladina iz KUD-a Sevdah, ki so, oblečeni v prave noše, odplesali cikel bosanskih plesov.

 

 

 

 


Da je Fešta bila »ta prava« pa so poskrbele gospe iz društva Zemzem, ki so pripravile odlične bosanske dobrote – vse od bureka do baklave.

 

 

 

 


S svojim obiskom nas je razveselil tudi ljubljanski župan, g. Zoran Jankovič, zbrane pa je prišel pozdravit tudi član Sveta četrtne skupnosti Moste, dr. Jože Roth.

 

 

 


Projekt je podprla Mesta občina Ljubljana, Oddelek za predšolsko vzgojo, izobraževanje in šport.

 

Tekst: Matjaž Knez
Foto: Marko Košnik

 

 

<<< nazaj