Srečanje mladinskih pevskih zborov

30. november 2009

V nedeljo, 29. novembra 2009, je na Rakovniku v Ljubljani potekalo že tradicionalno srečanje mešanih mladinskih cerkvenih pevskih zborov in vokalnih skupin.



Udeležilo se ga je 220 mladih pevcev iz različnih koncev Slovenije. Združeni v en zbor in ob spremljavi štiričlanske glasbene zasedbe so, pod taktirko Marka Ušeničnika, premierno izvedli mladinsko mašo »Missa Orbis Unum«, ki jo je za to priložnost napisal Miran Juvan.

 

 

VIDEO IZBOR: SREČANJE MLADINSKIH PEVSKIH ZBOROV

 

 

Foto: Matej Kerec

 


S petjem so obogatili slovesno sveto mašo ob obletnici prihoda salezijancev v Slovenijo, ki jo je daroval predstojnik slovenskih salezijancev, dr. Alojzij Slavko Snoj. Med mašo je salezijanski bogoslovec Grega Valič izpovedal večne zaobljube v salezijanski družbi.

 

 

Foto: Matej Kerec

 


Srečanje mladinskih pevskih zborov in drugih vokalnih skupin se odvija vsako drugo leto, izmenjaje s srečanjem otroških pevskih zborov. Z njim organizatorji želijo poudariti vzgojno-pastoralni namen mladinskega cerkvenega petja, ki upošteva postopnost, načrtnost in rast mladih za človeško zrelost in osebno vero. Ne gre torej za revijo ali tekmovanje, v ospredju ni želja po vrhunskem izvajanju zahtevnih glasbenih del. Poudarek je na prepletenosti glasbe z druženjem, medsebojnim spoznavanjem, vzgojo in duhovnostjo.


Tekst: MKn

 

 

Foto: Matej Kerec

 

 

<<< nazaj