Fešta na Fužinah

18. maj 2009

Organizacija SKALA – Mladinska ulična vzgoja je v soboto, 16. maja, organizirala tradicionalno športno-kulturno prireditev »Fešta na Fužinah«. Potekala je na igriščih ob OŠ Nove Fužine.



Program med 9.30 in 17. uro so zapolnile različne ustvarjalne delavnice, turnir v malem nogometu in druge športne aktivnosti ter pester kulturni program.

 

 

Foto: Blaž Dominik

 

 

VIDEO IZBOR: MINIBUS VESELJA

 


Osrednji dogodek tokratne Fešte je bila slavnostna otvoritev mobilnega mladinskega centra »miniBUS Veselja«, ki so se je udeležili tudi ljubljanski župan, Zoran Jankovič, salezijanski predstojnik, dr. Alojzij Slavko Snoj, in predstavnica glavnega donatorja projekta, UniCredit banke, Nataša Markov. Slednja sta miniBUS Veselja tudi simbolno predala v uporabo zaposlenim in prostovoljcem Skale. Bus bo odslej v naseljih Nove Fužine in Nove Jarše mladim ponujal izobraževalni in razvedrilni program.

 

 

Foto: Blaž Dominik

 


Prireditev, ki je v prvi vrsti namenjena druženju in povezovanju prebivalcev vseh generacij ljubljanskega naselja Nove Fužine, so obiskali tudi drugi Ljubljančani. Vsi udeleženci smo še enkrat dokazali, da smo sposobni presegati verske, socialne in etnične razlike ter se dobro zabavati brez drog in alkohola.
Matjaž Knez

 


Foto: Blaž Dominik

 

<<< nazaj