Naj sem blizu ali daleč, vedno mislim na vas

26. februar 2007

Projekt Oratorij in Mladinska akademija sta v času prvega postnega vikenda pripravila nadaljevalno usposabljanje oratorijskih voditeljev, namenjeno tistim voditeljem, ki so že bili na začetnem usposabljanju oratorijskih voditeljev. Usposabljanje, ki se ga je udeležilo 24 mladih voditeljev, je potekalo v prijetnem in toplem vzdušju samostana sester Svetega križa v Mali Loki pri Domžalah.



Oratorijski voditelji iz različnih župnij po Sloveniji so ob liku apostola Pavla poglobili svoje znanje o tem, kako voditi animatorske skupine in načrtovati oratorij, izmenjali so si izkušnje ter pridobili veliko novih spoznanj. Voditelji seminarja, Matej Cepin, Jure Babnik in Petra Pucelj, so udeležencem pomagali priti do spoznanj, kako svojim animatorjem prisluhniti, jih spodbuditi k aktivnemu sodelovanju, predvsem pa jim odpreti srce za oratorij kot smiseln del življenja mladega človeka.

 

 

Foto: Oratorij.net

 

Bog je mlade voditelje na srečanju ves čas nagovarjal prek mnogih vsebin, te pa jim bodo že kmalu v pomoč pri opravljanju oratorijskega poslanstva, ki jim ga je v temelju naročil sv. Janez Bosko. Poslanstvo pa je biti vir dobrote za mlade, biti z njimi in odgovarjati na njihove potrebe, a ne le na potrošniške potrebe, marveč tudi na potrebe po smislu življenja. Del tega smisla je lahko tudi oratorij, katerega cilj je mladega odpreti za Boga in človeka ter mu pomagati pri osebnostni in duhovni rasti.

 

 

Foto: Oratorij.net

 

Da bi oratorij uspel, ga morajo voditelji znati načrtovati, tako kot ga je sv. Janez Bosko. Načrtovanje je za animatorje namreč najprej prošnja za dar Svetega Duha, da jih razsvetljuje pri njihovih iskanjih, in jim da moči, da bi svoja spoznanja uspeli uresničiti.

 

 

Foto: Oratorij.net
 

Oratorijski voditelji so srečanje sklenili s sveto mašo, med katero so zajeli vsa nova spoznanja, v njihovih mislih pa bo odmeval don Boskov stavek: »Naj sem blizu ali daleč, vedno mislim na vas.«


Petra Stopar,
voditeljica oratorija

 

Več o ORATORIJU na: www.oratorij.net

<<< nazaj