Mladi za Kristusa

Mladi za Kristusa smo skupina prijateljev, ki deluje po celem svetu. A kdo sploh smo? Za tiste, ki nas še ne poznate je tu kratka predstavitev.



Za začetek se ustavimo pri našem imenu - Mladi za Kristusa.


Mladi – smo mladi, kar pomeni, da smo polni mladostniškega zagona, sanj in navdušenja;
Za Kristusa - smo skupina mladih, ki smo za, še posebej, kadar gre za Jezusa, evangelizacijo, slavljenje Boga, molitev, branje svetega pisma in še kaj...

 

 

VIDEO IZBOR: POGOVOR V STUDIU

 

 

Pa gremo lepo po vrsti. Naše korenine segajo v leto 1981, ko je na Filipinih 16 zakonskih parov ustanovilo gibanje CFC - Couples for Christ (zakonci za Kristusa). Gibanje je nastalo iz potrebe po spremembi statusa in moralnih vrednot družine. Naprej se je širilo po Filipinih, po državljanski vojni pa se je skupaj z begunci razneslo po celem svetu.  Ker pa družina nista samo mož in žena, ampak tudi njuni otroci, so  nastale še druge veje CFC: KFC - Kids for Christ oziroma otroci za Kristusa, YFC - Youth for Christ oziroma mladi za Kristusa, samski, ločeni, ovdoveli in celo posamezne skupine npr. odvetniki, zdravniki, duhovniki idr. za Kristusa. V Sloveniji imamo zaenkrat zakonce za Kristusa, mlade za Kristusa (13-21 let), služabnike za Kristusa (ločeni, ovdoveli) in samske za Kristusa (21-41 let).


Smo trenutno najštevilčnejša veja gibanja pri nas. Večji del mladih prihaja iz Ljubljane in njene okolice, močan center pa je tudi v okolici Maribora. Kaj počnemo? Dobivamo se na srečanjih, ki jih vodimo mladi sami in potekajo približno na 14 dni v Trnovem (Ljubljana) in pri frančiškanih v Mariboru. Srečanje začnemo s slavljenjem, ki ga sestavljajo petje, naše zahvale in prošnje ter skupna molitev. Nadaljujemo s sproščenim pogovorom o vprašanjih, ki se nam, mladim, porajajo ali pa se preprosto družimo, gremo na sladolet, kavo ... Vse skupaj običajno traja kakšno uro in pol, se pa pogosto zgodi, da še zavlečemo. 


Organiziramo tudi tabore za mlade, na katerih se zabavamo, ogromno pojemo, molimo, se pogovarjamo in slavimo Boga. Poskušamo ustvariti okolje, v katerem lahko udeleženci vložijo svojo energijo v dobro, izpolnijo svoje želje in razvijajo svoje talente. V dobri in pošteni zabavi lahko najdejo primerne prijatelje, s katerimi lahko razvijejo vseživljenjska prijateljstva, uživajo v svobodnem izbiranju pravih vrednot in poglobijo vero. Program je sestavljen iz predavanj, pogovorov, podelitev izkušenj in iz zabavnih aktivnosti. Rdeča nit naših pogovorov so temelji krščanstva. Skupaj tako ponovno odkrivamo vrednote, ki nam jih je Bog dal po Jezusu.


Poleg osnovnih taborov (t.i. youth camp) organiziramo tudi nadaljevalne tabore za člane (t.i. discovery camp), enkrat na leto (navadno zadnji vikend v juliju) pa poteka evropska konferenca, na kateri se srečamo yfc-jevci iz cele Evrope. Letos bo ta konferenca potekala v Sloveniji, kar je za vse nas z ozirom na mladost gibanja v Sloveniji velika čast.


Mladi za Kristusa pa smo tudi v našem trudu za evangelizacijo kar se da aktivni. Vsako leto sodelujemo na festivalu mladih v Stični, imamo predstavitve po celi Sloveniji, pomagamo pri varstvu otrok na taborih zakoncev za Kristusa in še bi lahko naštevali.

 

Naj za konec dodam še vrstico iz Svetega pisma, ki jo yfc-jevci res z veseljem uresničujemo in sicer 1Kor 16,14:

»Pri vas naj se vse dela iz ljubezni.«

 

 

<<< nazaj