DOBRODELNI KONCERT V ZAGORJU

9. januar 2007

Skupina študentov Vox Humana je v soboto 6.1.2007 izpeljala svoj prvi projekt - dobrodelni koncert "Zagorjani za Zagorjane", na katerem je nastopilo prek 250 zagorskih umetnikov in glasbenikov. Namen prireditve je bil zbrati sredstva za pomoči potrebne zagorske družine. S pomočjo prostovoljnih donacij so organizatorji zaenkrat zbrali dovolj denarja, da bodo lahko pomagali vsaj 30 družinam.



Kar tisoč krajanov občine Zagorje ob Savi je napolnilo cerkev ter dvorišče s platnom pred njo, da bi pomagali so krajanom. V dveh urah so zbrali 3400€, denar pa so organizatorji predali Rdečemu križu in Karitasu, kjer bodo poskrbeli, da se bodo z zbranim izkupičkom plačale osnovne položnice socialno najbolj ogroženim družinam. Denar se bo s pomočjo nakazil zbiral še naprej, zato Vox Humana pričakuje, da bo končni znesek enak trikratniku trenutne vsote.

 

 

Foto: Jože Ranzinger

 

 

Dobrodelno akcijo so podprli tudi predsednik dr. Janez Drnovšek, nadškof Alojz Uran, evropski poslanec Lojze Petrle in poslanec ter župan Zagorja Matjaž Švagan. Domačin, predsednik dr. Janez Drnovšek, je v svojem govoru izrazil navdušenje nad  dobrodelnostjo ter posluhom organizatorjev za težave so krajanov. Poudaril je, da se nikoli ne ve, kdaj se sami znajdemo v situaciji, ko potrebujemo pomoč in da je pomembno, da v takih trenutkih ne obupamo, saj se vedno najdejo dobri ljudje, ki so pripravljeni pomagati.

 

 

Foto: Jože Ranzinger

 

 

Organizatorje sta tako odziv na koncert, kot tudi izkupiček pozitivno presenetila: "Še dva meseca nazaj, ko smo se prvič zbrali, ni bilo ničesar, razen dobrih namenov. Danes smo odkrito navdušeni, da je naš prvi projekt tako uspel, zbrana količina denarja pa je presegla naša pričakovanja. Svoj prvi prispevek k boljšemu smo namenoma naredili v domačem okolju. Stiska je namreč ponavadi najbolj trdovratno skrita za sosedovimi zidovi, dnevno drvimo mimo nje in niti ne vemo, kaj boli bolj. Dejstvo da je prezrta ali da je uspešno skrita. S koncertom smo pokazali, da se da z voljo, vztrajnostjo, z zagnanimi prostovoljci ter minimalnimi sredstvi veliko dobrega narediti. Hvala vsem, ki ste darovali in imeli posluh za nas že na začetku! "

Vox Humana

<<< nazaj