Don Bosko Fest

7. april 2008

Mladi iz salezijanskega mladinskega gibanja, s podporo salezijancev in sester Hčera Marije Pomočnice, so tudi letos pripravili festival za animatorje – Don Bosko Fest, ki si je odvijal v soboto, 5. aprila,  na Rakovniku v Ljubljani.



Festival je bil namenjen animatorjem na slovenskih župnijah, počitniških programih, duhovnih vajah ter vsem tistim, ki sodelujejo pri pripravi in izvedbi oratorijev. Letos sta namreč prvič bila združena Don Bosko Fest in pomladansko srečanje animatorjev oratorija. Geslo, pod katerim se je odvijal festival je bilo: »Bodi za!«

 

 

Foto: Patricija Belak

 

 

Dogajanje se je pričelo z ogrevanjem, med katerim so udeleženci opravili nekaj nalog in pot nadaljevali proti cerkvi. Sledila je sv. maša, ki je bila zares mladinsko obarvana in jo je, ob somaševanju drugih prisotnih duhovnikov, vodil salezijanec, g. Tone Ciglar.

 

 


Foto: Patricija Belak

 


Med nagovorom v pridigi je poudaril, kako pomembno je za vsakega izmed nas, da zna in zmore reči » Sem za!« Za don Boska, za mlade, za Jezusa, za darovanje. Vse prisotne je vzpodbudil, da se vkrcamo v ladjo kot učenci in dovolimo, da nas, skupaj z Jezusom odnese na valove sveta, da bo jutrišnji dan res naš!

 

 

Foto: Patricija Belak

 

 

Sledile so štiri poučne delavnice: »12 Pavlovih poti«, ki jo je vodil g. Janez Žakelj, »Kaj vse se najde pod cerkveno streho«, ki jo je vodil p. Miran Špelič, »Janez in njegova želja vseh želja«, ki jo je vodila s. Majda Pangeršič in »Gledaš me?! Ups!«, ki jo je vodila s. Andreja Godnič.

 

 


Foto: Patricija Belak

 


Sledil je odmor, temu pa 30 zabavnih delavnic, v katerih so se animatorji lahko zabavali ter hkrati pridobivali veščine in ideje, ki jih bodo spretno vključili v svoje animatorsko delo.

 

 


Foto: Patricija Belak

 

 

Uradno dogajanje se je sklenilo kmalu po 16 uri, a mnogi so se še zadržali v druženju s prijatelji, na športnih turnirjih, ob plesu ali v klepetu.

 

 


Foto: Patricija Belak

 

 

»Biti z don Boskom je vedno praznik, je fešta!« (T. Ciglar)

Besedilo: mk

 

<<< nazaj