volitve / prva stran
   
Na območjih, kjer živita italijanska oziroma madžarska manjšina, in na območjih, kjer živi avtohtono naseljena romska skupnost, sestavljajo občinski svet tudi predstavniki narodne oziroma romske skupnosti. Volijo se na podlagi posebne volilne pravice, ki jo imajo pripadniki narodnih oziroma romskih skupnosti poleg splošne volilne pravice.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


10.Nov.02' 16:55
VOLILNA UDELEŽBA DO 16.00

Po neuradnih in nepopolnih podatkih Republiške volilne komije je bila ob 16.00 volilna udeležba 55,95 odstotna, najvišja volilna udeležba je bila v volilni enoti Celje, kjer se je do 16.00 udeležilo okoli 57 odstotkov, najnižja pa je bila v volilni enoti Ljubljana Center, kjer se je udeležilo okoli 38 odstotkov.

Volišča se bodo zaprla ob 19. uri. Takoj po zaprtju volišč, ob 19. uri, ko tudi preneha veljati volilni molk, naj bi že bili znani izidi vzporednih volitev, ki jih pripravlja RTV Slovenija.


Prve neuradne izide predsedniških volitev bo Republiška volilna komisija predvidoma sporočila ob 21. uri, izidi lokalnih volitev pa bodo znani kasneje. Podatki o udeležbi do 11. ure bodo znani do 13. ure,   udeležbo do 16. ure   pa bo Republiška   volilna komisija  sporočila ob 17. uri.

    © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti