volitve / prva stran
   
Na območjih, kjer živita italijanska oziroma madžarska manjšina, in na območjih, kjer živi avtohtono naseljena romska skupnost, sestavljajo občinski svet tudi predstavniki narodne oziroma romske skupnosti. Volijo se na podlagi posebne volilne pravice, ki jo imajo pripadniki narodnih oziroma romskih skupnosti poleg splošne volilne pravice.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


16.Oct.02' 14:19
NSI S POMOČJO SLOVENSKIH LITERATOV

V NSi-ju so začeli volilno kampanjo za novembrske lokalne volitve, za katero so po besedah glavnega tajnika Janeza Mlinarja izbrali
konvencionalni pristop.          
                                 
Na plakatih in zloženkah bodo namreč prek naslovov knjig slovenskih literatov sporočali osnovna načela, za katera se zavzemajo.      
                                 
Kot je na novinarski konferenci še dejal organizacijski tajnik Stane Podplatan, bodo v približno 70 občinah nastopili s skupnimi županskimi kandidati oziroma bodo podpirali kandidate drugih strank. Sodelovali bodo predvsem s koalicijskim partnerjem SDS-om in nekoliko manj s SLS-om.   


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti