volitve / prva stran
   
Na območjih, kjer živita italijanska oziroma madžarska manjšina, in na območjih, kjer živi avtohtono naseljena romska skupnost, sestavljajo občinski svet tudi predstavniki narodne oziroma romske skupnosti. Volijo se na podlagi posebne volilne pravice, ki jo imajo pripadniki narodnih oziroma romskih skupnosti poleg splošne volilne pravice.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


21.Oct.02' 15:34
KULJAJ ZA ŽUPANA NOVEGA MESTA

S sloganom Občina potrebuje gospodarja je kandidaturo za novomeškega župana in občinski svet predstavil Ivan Kuljaj s sodelavci.
                                 
Kandidati nastopajo na listi Nove demokracije Slovenije, čeprav nihče od njih ni član stranke. 
                                 
Kot je ob kandidaturi povedal Kuljaj, je vse več pokazateljev, ki kažejo na to, da občina Novo mesto ne odgovarja v zadostni meri na razvojne izzive občine niti ne nastopa kot povezovalka dolenjske regije. Rešitev je po njegovem mnenju v koncentraciji vseh ustvarjalnih sil v občini, ki s svojim znanjem lahko prispevajo k razvoju občine.                  


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti