volitve / prva stran
   
O načrtnem nastanku zakonodaje o lokalni samoupravi, lahko govorimo s potrditvijo Provizoričnega zakona o občinah, 17. marca, 1849.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


05.Nov.02' 15:52
BRUČAN: PREMALO VPLIVA LJUBLJANČANOV

Neodvisni kandidat za ljubljanskega župana Andrej Bručan je opozoril na pomanjkanje vpliva Ljubljančanov na dogajanje v mestu.  
                                 
Zaradi tega je na novinarski konferenci izrazil pričakovanje, da se bo po volitvah s spremembo odloka o delovanju četrtnih skupnosti to lahko spremenilo.          
                                 
Bručan je opozoril tudi na pomanjkanje stanovanj v prestolnici, kjer so cene stanovanj med najdražjimi v Srednji Evropi. V prihodnjem mandatu želi Bručan meščanom ponuditi tudi prijaznejše zdravstvo, pri čemer bi lahko mnogo dosegel na podlagi koncesij.  


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti