volitve / prva stran
   
Na letošnjih lokalnih volitvah se bo za županski stol potegovalo 726 kandidatov. V 19 občinah je samo en, v 35 pa dva kandidata. Največ kandidatov za župana (12) je v mestni občini Ljubljana.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


16.Oct.02' 10:45
DEMOKRATI PODPIRAJO BORISA SOVIČA

Mariborski mestni odbor zunajparlamentarne Demokratske stranke bo z ZLSD-jem podprl kandidaturo Borisa Soviča za župana Maribora.  
                                 
Boris Sovič meni, da se s podporo demokratov nadgrajuje partnerstvo, ki sta ga stranki z doslednim sodelovanjem pri upravljanju mesta delili že v iztekajočem se mandatu. 
                                 
Predsednik mariborskih demokratov Stanislav Jecelj je dejal, da bodo Soviča podprli, ker so po njegovi zaslugi s skupnim delom v prejšnjem mandatu začeli uresničevati Maribor kot mesto razvoja. Demokrati so tudi na volitvah 1998 podprli Soviča.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti