volitve / prva stran
   
Izraz župan je povezan s prastarim slovanskim nazivom za starešino oziroma za predstojnika župe.


 

O NEZDRUŽLJIVOSTI POSLANSKE IN ŽUPANSKE FUNKCIJE
Pri razpravi o združljivosti poslanske in županske funkcije na soočenju predstavnikov strank, ki bodo nastopile na lokalnih volitvah, sta nastala dva tabora. V prvem je Andrej Vizjak (SDS) zagovarjal, da sta funkciji župana in poslanca združljivi. Na drugi strani pa so temu oporekali Milka Novak (N.Si), Anton Skok (DeSUS) in Dorijan Maršič (LDS).

Več o ...
 

REZULTAT VOLITEV ZA ŽUPANA V 2. KROGU

PROJEKCIJA VOLITEV ZA ŽUPANJO LJUBLJANE IN ŽUPANA MARIBORA.


ZAČEL SE JE 2. KROG VOLITEV ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE IN ŽA ŽUPANE

Odprlo se je 3.523 volišč, na katerih bo približno 1,6 milijona upravičencev lahko izbiralo predsednika/co republike ter župane v 61 občinah. 

 

 

 

SEZNAM VOLILNIH ODDAJ NA RTVO SLO.

SEZNAM ŽUPANOV, KI SO BILI IZBRANI V 1. KROGU TER TISTI, KI SO SE UVRSTILI V 2. KROG

REZULTAT ŽUPANSKIH VOLITEV PO 1. KROGU

Za ogled rokovnika lokalnih volitev klikni tukaj.

Za proporcionalni volilni sistem lokalnih volitev klikni tukaj.


10.Dec.02' 17:18
PRIMOPREDAJA ŽUPANSKIH POSLOV V PRESTOLNICI

Potem ko je v ponedeljek prisegla nova ljubljanska županja Danica Simšič in se je konstituiral novoizvoljeni 45-članski Mestni svet Mestne občine Ljubljana (MOL), je danes v prostorih ljubljanske mestne hiše potekala primopredaja poslov med nekdanjo ljubljansko županjo Viktorijo Potočnik in novoizvoljeno Simšičevo.

Na primopredaji poslov so bili prisotni še nekdanji podžupan Anton Colarič, vodja kabineta nekdanje županje Samo Lozej ter direktorica ljubljanske mestne uprave Amalija Šiftar, so sporočili z MOL-a.

Potočnikova je Simšičevi predala seznam pooblastil, ki jih je izdala, organigram Mestne uprave MOL, seznam funkcij oziroma dolžnosti županje, tekoče finančno poročilo o izvrševanju proračuna MOL za letošnje leto na dan primopredaje, plan izvajanja notranje revizije in seznam posameznih arhivov ter odgovorih oseb, zadolženih za ravnanje z njimi.


   © MMC RTV Slovenija | 1999 - 2021 | Vse pravice pridržane | Kontakti